Followers

Wednesday, November 30, 2011

aku yg feymes secare tetibe..

salam..


arini pon..one of my happiest day gak la..but..there are things that make me feel bad too..


so..benda yang wat aku sedey skit arini..aku xsuke bile..aku da dapat over-limited usage dari P1 aku..haaiiissshh..ni sume sebab MAMA award.baru nak tengok live streaming.then..aku da terlebih usage limit.benci.menci.benci.menci.


*hentak2 kaki


and..the result..line intenet aku menjadi lebih lembap dari bese.susah la pasni nak enjoy tengok youtube ke..wat assignment ke..susah la nak dengar radio ngan tenang n lancar.macam ni la hidop bile bergantung harap kat intenet.huh.


and benda yang wat aku hepi..ape agi..aku hanya akan rase hidup aku bahagia sekarang ni..bile kelas aku cancel for the whole day..even x la sume klas aku cancel..arini aku just ade 1 kelas je..then I AM A FREE GIRL ALIVE!!


tapi.


baru nak layan abes RUNNING MAN..nor called..die ajak aku lepak umah die..pastu..aku pon ok je..sebab aku pon nak meng-copy RUNNING MAN  from YANA..so..aku on je r..


tapi.


nor : aku lapa la.
aku : jom r aku teman ko makan kat kedai depan tu.
nor : xnak.ko masak..mat..*muke kucing
aku : hampeh la.malas aku.
nor : alaaaaa....masakkan la.. *muke kucing
aku : nak masak ape?ape je ade kat umah? *muke stiff 
nor : yay!!!umah kitorang ade udang,sotong,ikan n sayur.
aku : emmmm..yela..*terus jalan
nor : yayyyy!!!!


n..aku yang dalam malas ni pon jalan r gi umah dorang..pas sampai depan pintu umah dorang..YANA lak called..die cakap die on the way nak balik..dorang pon xmakan agi..so..kedatangan aku kat sane pon memang berfungsi la..jadi tukang masak..huhuhu..


aku tanye dorang nak makan ape..then mule la memasak..agipon bukan selalu masakkan dorang..agipon yana ngan wahid katenye nak study sebab malam ni dorng ad test..so aku yang berlagak cam pakar pon masak la..


menu aku..
sotong sambal yang turn out jadi paprik sotong.
ikan goreng.
sup sayur.nor yang masak.


after about an hour..dorang menjamu selera la..aku just duduk tengok je..sebab aku memang da makan sebelum balik umah tadi.


da puas aku kacau yana yang tengah study..sampai die give-up nak study..aku pon balik r umah aku lak..then..sambung agi RUNNING MAN..tapi..ade agi yang called..a'a lak..hehe..so..lepak agi borak ngan die lak..bese r..pasal hidup..pasal current situation..kongsi pndangan psal idop..


then arini..a bit of miracle happen..sebab..baru je lepas luah perasaan ngn a'a yg kitorang da lame x catch up ngan dak2 lelaki geng yang dulu..tetibe..all of sudden..membe aku NIK sent me a message kat fb..weird..but..glad to hear from u bro..sebab..because of something..4 of us became awkward with each other..


tapi.bagi aku..past is past..die pon da tau ape silap die..so..friend still a friend..maybe..aku ley cakap camtu sebab bukan aku yang rase sakit..tapi..as a close friend to both of them..i understand the situation..not easy to accept someone that had hurt us..believe me..been there done that..so..to both of them..u r still my silly little friend like always..my laugh n my tears..



gggrrrrr..sakit ati


a'a..kaunselor aku..


aku da lame xdgr berite from mamat ni..siyesly bro..i miss u..cause now i need u..



due org budak yg always M.I.A..nak jadi adik derhake ke??



Tuesday, November 29, 2011

barang lame ngan barang baru??

huhhhhh..


selepas penat aku dok tercanguk kat depan meja study sebab wat homework jepun..siap gak akhirnye..



ni la kawan aku malam ni..once again..TUTU..


die da start wat keje da..


eh..jap..kite pose dulu..hee


30 minit lepas tu..die da pengsan da..cehh..aku gak kene siapkan sensorang..


tengah syok aku ngadap jepun..nor call aku sebab nak mintak tolong aku wat skrip pengacara majlis..uik??


nak wat skrip??


lau die berniat nak kena banned dari U kitorang..maybe die boleh mintak tolong aku..hahaha..aku wat ayat simple in BM pon tunggang langgang..lagi suruh aku karang skrip siap ngan pantun2 bunga2..baik die gi gali lubang tok sembunyi la dari soh aku wat benda tu..hahahaha..


tapi..as kawan yang baik..aku tolong gak la..x..jangan risau..aku xkan karang sendiri skrip tu..aku pon bukak intenet..then..cari kawan baik aku..Mr.GOOGLE..hehehe..in flash..here's the script..senang kan..??thanx Mr.GOOGLE..


sebelum tu..


mase nak amek mood wat keje jepun tadi..yela..aku kena siapkan homework tok 2minggu dlam mase satu malam..so..mesti cari mood yang berpatutan la kan..so..aku bukak la radio..emm..lately ni aku mesti bukak radio sinar..bukan ape..bile dengar lelagu kat radio ni..aku refresh balik zzaman dulu..plus..dapat la bukak pusat karoke dalam bilik aku ni..hehehe..


so..tetibe..roomate aku tego..


roomate aku : mat..bukak la radio era..era banyak lagu bebaru..
aku : xnakla.xbest la.lagu baru bukan selalu dengar pon.so xtau camne nak nyanyi sekali.
roomate aku : tu la pasal kena tau lagu baru.nanti da dengar baru la tau lagu tu baru.apela.
aku : xnak la.
roomate aku : tu la mat.camne la nak minat yang baru kalau asyik minat yang lama je.
aku : *freeze*..
roomate aku : *gelak*
aku : *gelak*


aku ter-freeze sebab ayat yabg aku highlighted tu..ayat spontan yang memang menusuk jiwa aku..hahahaha..


kenape kite stick kat benda yang lame??


macam2 sebab..depends on things la..aku memang banyak simpan collection bebarang lame aku..buku sekola aku..majalah yang aku collect since zaman sekola..komik..baju yang aku suke pakai..gambo2 zaman aku sekola..CD linkin park..portable CD player..video cam arwah abah aku..


well..setiap benda yang kite simpan tu mesti ade sentimental value..n that's y gak la kite stick suke kat barang lame..sebab..banyak kenangan..


it's not a mistake to treasure something in our life.but.make sure that we do not stop walking.because.we need to treasure many things in our life.


aku dapat satu benda mase aku dok melepak ngan dr. 'psycho therapy' aku (Dr-xde degree in psycho-YANA)..


*ni conclusion dari conversation kitorang la.


kite akan selalu ingat orang yang pernah ade dalam hidup kite..even..orang tu pernah ade sekejap or stay lame dalam hidup kite..sebab..die orang yang pernah buat kite tersenyum dan menangis walaupun sekejap.


well..for your information..gentlemen..all women are like that..we always treasure u..even..u r someone that we used to hate..or we used to love..cause..for a while..u r the reason we happy n we cry..



well..love is a bitter-sweet things..

think about it....


Sunday, November 27, 2011

D n M

hehehe..


sat ea..aku nak share satu gambo ni..aku jumpe kat satu blog..hehehe..





hikhikhik

da..tu je aku nak tunjuk..ni gambo kad kahwin deqwan n michelle (selebriti TV3)..tetibe aku rase cute.tu je.huruf D n M..lame but sweet..hehehe..

ok.have fun all.


p/s:tetibe rase nak gak la camni..huuu

awal muharam

yeay!!




yohoooo!!!


malam semalam lepak umah yana..best woo..bukan watpe pon..just lepak tanpe hala tujuan je..tapi..dapat lepak sambil borak tanpe hala tujuan cam tu best gak..ingat zezaman sebilik n serumah dulu..hahaha..


ari ni..1 MUHARAM..


ye tahun baru bagi tahun hijrah..so..sebelum masuk waktu maghrib tadi..bace doa akhir tahun..then..da masok maghrib bace lak doa awal tahun..


eerrrmm..tu je la yang aku wat tok sambut tahun baru hijrah ni..


aku pon harap dengan mulenye tahun baru ni..aku dapat mulakan sesuatu perubahan dalam hidup aku..tu je la niat aku..nothing gempak pon..sebab aku just rase yang i need something new with my life..hopefully..a fresh start for me..


semalam..mase beborak ngan yana..die cakap aku kena cari rebound..n aku pon rase camtu..sebab..i need to do something with this thing..tapi mane nak rembat rebound tu..eemmm..yana..nak tolong aku x??


susah ke..ape ke..aku rase aku memang kena cari gak..first thing yang aku nak sangat wat skrang ni..stop being a pathetic person..


tu je r wish aku tok tahun baru ni..eemm..bukan wish kot..lebey kepade azam aku..


STOP BEING A PATHETIC PERSON

Friday, November 25, 2011

breaking dawn..

hi..hey..hui..uik3..


jangan nak kacau mood aku arini..aku tengah hepi ni..ye..sangat hepi..


semalam..aku wat keje gile dengan gabungan idea gile from my ally dalam setiap keje gile aku mase idop kat UTHM ni..iaitu..YANA..yeah..


da lame x bergabung kepale..so..aku rase sangat seronok semalam..aku balik kuiz kol 5.30 terus wat sesi RUNNING MAN ngan nor gi BP MALL..matlamat utame aku..sampai BP MALL sebelum kol 6.20 sebab tiket wayang aku kol 6.20..


TWILIGHT SAGA : BREAKING DAWN


kitorang ber-4 tengok cite ni first day cite ni release kat M'sia tau..huahahahaha..



here's the prove..


skang aku da jarang wat keje gile..so bile wat sesekali ni rase cam aku become alive balik..da 2-3 minggu aku kept myself lay low..stay out from any craziness..hehe..tapi..bile da bese otak ni xpikir banyak..rase letih sangat..bile da lepas geram wat something yang spontan ni..aku rase badan aku da re-energise balik..hahaha..


bagi aku..life aku means nothing lau aku stay out of any trouble..i like to be spontaneous..i like to enjoy every minutes in my life..














p/s:can't get rid my smile..

Wednesday, November 23, 2011

muhasabah diri

assalammualaikum..kite mule dengan kalimah yang paling bermakne bagi setiap pertemuan..


bukan ape..xsalah kan??


aku baru pas bukak FB aku tadi..then..aku terjumpe something yang interesting yang one of my friend share kat wall die..


aq nk tnye ni weii..bsok trikh arwah umi aq mninggl and bsok aq nk g sngpore ngn bf aq...mlas btol la!!!nk kne g kbur..dh la jauh kne naek bas..klo kubur dpn umah aq sblah kubur angsa aq x pe la gak,leh aq siram air mawar..tp aq rasekn baek aq g sngpore jln2..doa bile2 pn leh..klo jln2 bkn slalu kn..pening dowh!!


err..camne aku nak cakap ek..aku try tengok wall pompuan ni pas aku bace status tu..die x private FB die soh aku leh r merayap jap tengok wall orang..pas aku tengok..eemm..satu je benda yang terkuar kat pikiran aku..


MASYA-ALLAH..


first time aku jumpe orang yang camni..jauhkan la keturunan aku..kawan2 aku dan sume umat dari perangai macam die..aku pernah dengar ceramah agame..eemm..aku pon lupe overall ceramah tu pasal ape..tapi..satu kate2 penceramah tu yang aku ingat..


janganlah kite bangga dengan kejahatan yang telah kite lakukan

sekali aku bace wall die..pompuan ni..eerrmm pompuan ke??..da jauh da dak ni menyimpang da wei..turn back la balik..aku doakan die Allah akan tunjukkan sesuatu yang baik untuk die..

tu la..kekadang bile look into my past..i am such a lucky person gak r..even..mak ayah aku bukan ustaz n ustazah..dorang pon xbape pakar bab agame..tapi..dorang hanto aku gi belaja..marah aku bile aku tinggal solat 5waktu..bagi aku..mak n arwah abah aku da wat yang terbaik untuk membesarkan kitorang adik-beradik..

xde hidup manusia yang sempurna..u have some u lose some..ade yang hidup dalam kemewahan..dana de jugak yang hidup dalam kesusahan..tapi..setiap yang terjadi ade hikmah die..lihat r hidop korang..hargaila..

ok.layan vlog Matluthfi..insaf kejap aku.terase diri ni kecik sangat.sesungguhnye kite insan yang lemah memerlukan Dia dalam hidup kite.





da suda sesi muhasabah diri..


esok aku free beb..but..aku ade kuiz lak petang nye..adoila..malas nak bukak buku..*ironik gile ko..baru tadi muhasabah diri..hampeh mat..


semalam..thanx to Yot..aku rase sangat protected..thanx for being here for me..ko kawan terbaek aku...U R THE BEST BRO!!!




n from ape yang aku tulis kat atas tu..aku da dapat guide camne nak move on with my life..*kali ni siyes..believe me..

Tuesday, November 22, 2011

auuuuummmmm!!!!




ye..MALAYSIA menang..ye..aku tau..camne aku tau..sebab..malam tadi..thanx to everyone yang tengok bola..aku terjage dari tido aku..huh..sebab..terlalu havoc..so aku bangun n terus join sesame tengok bola..aku tengok je..da masok part penalty kick..


aku minat tengok bola..tapi..oleh kerane semalam aku letih n tangan aku meragam sebab aku masuk bengkel..so..i took my medicine..n slept..n..yeah..aku terbangun sebab dorang bersorak kegembiraan or kesedihan pon aku xtau..huuuu..


aku tido balik bile bola da abes..sebab mase tu rumah aku da kembali ke keadaan normal..yeah..baru ley tido ngan aman..


pastu..aku bangun pagi..then..tetibe..ade satu call masok..sekejap aku terkejut gak..sebab..someone yang memang xkan call aku..tetibe call aku pepagi..


DIN CALLED..


yeah..DIN..nope..no..not 'him'


die call aku pon sebab ade hal antare aku n die..


membe aku minat kat die..membe aku jumpe die mase dorang gi kem SISPA or something like that la..ssince then..die minat kat DIN tu..then..membe aku mintak FB DIN tu kat aku..so..sebab name kat FB mamat ni xpasti yang die tu orang yang di cari ke bukan..aku bagi sekali no fon mamat tu kat membe aku..klaka pon ade..


tapi..highlight story aku ni bukannye cite kat atas ni..dan bukan jugak yang aku nak cakap kekawan lelaki aku ni layak tok ade peminat..here's the real story..


mat: apsal ko tepon ni..??
din: ko ape kabo mat?
mat: *gelak* ade ape ko tepon ni??xyah la nak tanye kabo ke ap??*gelak*
din: *gelak**gelak* aku tau ko tau ape yang aku nak tau..*gelak*
mat: *gelak* aku tolong kawan je..btw..din..dak tu comel kot..
din: iisshh..aku bukan cari comel pon..
mat: *gelak*gelak*gelak* ikot ko la din..aku tolong je..lau ko minat layan je r..
din: *gelak*gelak*yela..tau la aku..
mat: da..camtu jek?ko call aku sebab tu je ke?
din: xdela..aku call ni sebab nak make sure betol ke ko yang bagi no aku kat die..mane r tau ade dak yang jual name ko..
mat: ooo..xdela..


then kitorang borak gak r for another minutes..korang paham x ape yang aku cube sampaikan..?? tengok part yang aku highlighted tu..


aku sebenarnye terharu dengan ape yang membe aku wat..if die ade something yang die rase xyakin kat aku..die directly call n tanye sendiri kat aku..samada ape yang die dengar pasal aku tu betol ke x..even bagi mamat tu die ade sebab lain why he called me..but..aku tetap terharu ngan ayat die tu..that's why they r my friends..n that's what friends for..


ape yang bezanye kawan n bukan..camne die view aku..sebab ade je satu keadaan yang orang akan dengar something yang membuatkan dorang view aku as a bad person..but..true friends..dorang akan tanye,marah n bagi aku chance tok depends myself..aku ingat agi ape yang membe baik aku cakap mase aku tengah kecewa satu mase dulu..


'if die betol2 yakin n kenal ko,mat..die xkan dengar ape yang orang lain cakap pasal ko..die xkan kesah camne orang lain view ko kat die..die akan turn kat ko balik n tanye kat ko kebenaran tu..camne bebudak ni selalu wat kat kite..'


and..a'a..u r right..and din..u prove to me that u r my friend..n sorry sebab aku bagi no ko kat nat..sebab..aku rase die ok tok ko..siyesly..die comey n baik..hiii..










p/s:actually..aku selalu berharap yang situasi yang same akan jadi kat aku n mr.alien..die akan call aku n tanye ape je yang die keliru pasal aku..aku nak wat camtu..tapi..frankly speaking..aku pon ade macam2 benda yang aku curious kat die..n i need a clarification..tapi..i am a girl..so..i can't ask him first n call him first..cause..with him..i am always trying my best to be a girl..n behave like one..

Sunday, November 20, 2011

saye sedey DAEM saye kawen



my life would be much better if they can say that straight to my face..


aku baru je pas chat ngan ex-roomie aku..da macam akak la ngan aku..sdey gak cite yang die share ngan aku malam ni..mamat yang die minat da pon selamat jadi suami orang..


bayangkan lu korang kat situasi akak tu..lau aku..siyes aku xtau nak watpe..dengar cite mr.alien aku da ade awek pon aku da xbetol da..ni kan lak tetibe dengar yang mr.alien aku kawen..maybe aku..huh..siyes..aku xdapat bayangkan..huwaaaaa!!!!


jangan la ye..jangan la aku dapat berite yang mr.alien tu kawen lak pasni..lau ye pon nak kawen..jangan la skang..sebab..aku tengah mending hati aku ag ni..hiiii..


aku tengah dengar radio skang ni..tetibe je aku kene dengar anugerah FFM..dapat dengar je..tapi xdapat nak tengok..sdey la..da la host die best..JOHAN tu..huwaaaa..


pastu..roomate aku gitau yang..my DAEM da kawen..hhhhhh...another HUWAAAAAAAAA!!!!





die da kawen..


huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!



ni gambo pre-wedding dorang..

hukhukhukhuk...skang saye da frust da..n jangan la..mr.alien saye nak kawen gak..hukhukhuk..tambah2 frust la wei aku..hukhukhukhuk..


*mop lantai agi..aku da okey da..*sidai kain buruk..


i wish u the happiness..hukhuk


semalam n arini aku keje karoke sensorang je kat dalam bilik..hahaha..nak gi melepak karoke..duit xde..


n membe ak cakap yang semalam mase aku dok karoke..aku berduet ngan katak kat belakang umah..hahaha..tetibe teringat lak something..huwaaaa..sye sdey lagi...

breaking point

hukhukhuk..


aku ade satu wish..ermm..actually due wish..


aku nak gi tengok live konsert..bestnyee..satu kat Jakarta..n satu lagi kat KL je..huuuuu...i wish i had the tickets to being in the concerts..huaaaaaa...



budak yang sangat pandai maen gitar...SUNGHA JUNG


CN BLUE....hukhukhuk

nape la aku xde duit di mase mereka berada hampir dengan aku..huwaaaaa...

yela mat..gi la spent duit ko tu ngan gi tengok benda yang xberfaedah tu..nak minx duit makan pon sempot skang ni..lagi nak gi tengok benda bukan2 tu..nak minx duit belanje macam nak perang teluk ngan mak ko..try cube ayat mak ko nak mintak duit tengok konsert..lau x ilang telinga ko kene bebel..haih..

huh..

adoila..arini..satu langkah dalam menyiapkan assignment yang sememangnye belambak tu..so..step by step..aku da rase lega sikit..then..dapat gak lepas tensen borak2 ngan mmbe2 lame..

a'a tepon pagi tadi..beborak sat..dengo prob die,,share prob aku gak..then..kat fb..long lost friends say hi n have some chat with them..zaem..kelo..syun n alien yang da lame ilang sejak ade awek.*still agi keciwa ngan hakikat tu


tapi..aku have fun gak borak2..tapi..orang yang lately ni aku rindu..iaitu dak sombong yang bername SYUN..sangat la nak makan pelempng bile die balik nanti lau x bawakkan aku shirt A7X..jage la die..huh..


lau die x bawak kepale die aku ganti kat gambo tu...huahahahaha..



eerrmm..malam ni..aku ubah citarasa aku..selalu aku layan hot fm..xpon aku bukak je playlist aku kat dalam lappy aku..tapi arini..aku layan radio feveret arwah abah..sinar fm..best gak bile dengar lelagu lame ni..dapat gak aku lepas tensen ngan karoke bersame..hahahaha..tetibe bile dengar lelagu lame ni..terasa rindu lak kat pakcik IDRIS..heee..AL FATIHAH abah..


rindu gile..lau dulu aku selalu berebut macam2 ngan die..hehe..


nak tengok tv berebut channel..sorang nak tengok berite..sorang agi nak layan korea or kartun..nak dengar radio pon bergadoh..sorang nak dengar lagu retro..sorang agi nak dengar lagu english..ade je benda yang kitorang gado ari2..tapi..bile bab makan je kitorang xbanyak kerenah..sebab ape yang die suke aku pon suke..xyah susah nak masak lauk tok die..sebab lauk yang die makan memang simple..ikan goreng..sayur..sambal mentah..kekadang..bile aku nak wat something yang spesel..aku masakkan die gulai ikan tenggiri..xpon asam pedas..mesti die puji aku masak..ade mase bile aku nak manje ngan die..aku mintak die masakkan lauk feveret kitorang..udang tumis..sayur urap..(lauk sayur yang makan ngan nasi ambeng)..



ni la sayur feveret aku..


pastu..hari yang die akan ade kat umah satu ari penuh..n mase tu je la kitorang ade tok borak panjang..ari ahad..ari tu je la yang aku leh manje2 ngan die..n ari tu je la die nak manje2 ngan aku..cari uban die..picit badan die..potongkan kuku die..ari ahad la ari kitorang spent time sesame..


tapi..mase tu..aku xpernah nak hargai setiap ari ahad yang aku ade ngan die..


dulu..aku selalu rase hepi bile die kuar malam nak jumpe kekawan die..sebab..time tu la aku dapat kuasai tv n radio..
dulu..aku rase senang bile satu ari die xmintak aku wat keje macam2..sebab..time tu la aku dapat wat keje aku ngan senang..
dulu..aku rase hepi lau die x membebel..sebab..aku xtahan dengar die membebel..
dulu..aku rase lega kalau die x spent time weekend kat umah..sebab..time tu la aku dapat tengok semua rancangan tv yang aku suke..


tapi..sekarang..


aku sanggup buat ape je tok dapat die balik..untuk dapat die dan segala yang aku ade dulu..die n family aku..sebab..aku tau kalau aku ade die..aku akan dapat lebih dari ni..sebab die akan dapatkan ape je yang aku nak..sebab adenye die aku rase da cukup...sampai sekarang..kalau ade yang benda yang boleh aku dapat..aku nak family aku balik..simple je kan..


i give my all just to have one more night with you..


just nak dengar dengkur die..just nak dengar die merungut camne bersepahnye rumah bile die balik keje..just nak dengar die merungut pasal keje die..just nak die merungut yang aku masak xcukup garam..just nak gado ngan die tengok tv bile malam..just nak serve-kan air teh'o tok die tengok tv..just nak cabut uban die,picit tangan die yang memang penat carikan duit tok aku..potongkan kuku die..lap daki2 kat badan die..tengok muke die..sediakan baju die nak gi sembahyang..jadi makmum die setiap kali sembahyang..nak temankan die gi mane je..nak pegang tangan die..sambil jejalan..nak die antar aku gi memane je..then cium pipi die yang berminyak tu..cium tangan die yang kasar tu..cium bau kayu setiap kali die balik keje..pegi dinner kat kedai yang kitorang selalu makan sesame..


pakcik IDRIS..saye rindu gile kat awak..akak nak nangis kat bahu abah..nak nangis depan abah sebab ade ramai orang buat akak rase sakit..akak nak ngadu kat abah pasal sume orang yang wat akak sakit ati..tapi..akak tau xboley wat camtu sebab abah selalu ajar akak yang akak xboley nangis depan abah..xboley jadi lembik..n abah pon xboley sedih depan akak..camne sakit pon ati,n camne sedey pon kite..sebab..akak la punca kekuatan abah n abah la punca kekuatan akak..sebab abah xde la lately ni..akak selalu nangis sensorang..huh..macam sekarang..


AL FATIHAH UNTUK ALLAHYARHAM IDRIS BIN IBRAHIM..


lelaki paling bermakne dalam hidup orang yang bernama HALIMATUSAADIAH..

Saturday, November 19, 2011

coffee bean,carrot or egg??

uih..penat..uih..letih..uih..lelah..


di minggu yang penuh ngan test and stress..penuh ngan konflik n kecelaruan..


sempat agi aku tarik nafas..curi mase nak layan korea..


WHAT???!!!!


hiii..heee.haaa.huuu.


cmne nak wat i need something to release my tense kn??


semalam pas abes kelas malam sempat gak aku melepas dendam kesumat aku kat McD..sangat la nikmat..sambil tengok match bola for SEA games..Malaysia vs Indonesia..kedai mamak kat taman U depan McD tu teramat la penuh ngan bebudak..kat McD pon leh tahan r..tapi xpenuh sangat la..ramai yang study kat McD tu..library baru bagi bebudak UTHM..hahaha..btw..MALAYSIA MENANG!!!





sedap gile..


btw..aku nak share something la ye..lately ni.. lecturers aku selalu share ayat yang aku rase agak motivated tok aku..semalam mase kelas MoT..lect aku share a story r lebey kurang..summary cite tu camni..

'sorang budak ngadu kat mak die yang die down sebab die terpakse faced macam2 masalah dalam hidup die.then, mak die bawak die jumpe sorang orang yg pandai la.then,pakcik yang pandai tu masak air.lepas air tu mngelegak,die masokkan sebiji telur,sebiji carrot n sebiji coffee bean kat dalm bekas yang berbeza.lepas beberape minit, die kuarkan benda2 yg die letak dalam air yang menggelegak tadi.

coffee bean dalam air jadi serbuk n larut.
carrot dalam air tu jadi sangat lembik n soggy sampai x ley nak makan.
tapi..telur dalam air tu jadi keras dan masak.

cam tu la hidup kite..air yang mengelegak tu umpama cabaran hidup..tapi..kite nak jadi ape yang duduk dalam air tu..kite tentukan sendiri..coffee bean,carrot or telur?

coffee bean yang sebelum kene rebus dalam air..sifat die keras..tapi..bile kene biar dalam air panas..die larut..
carrot yang sememangnye senang nak patah..bile kena rebus memang logik die akan jadi lembik..
tapi..telur yang sensitif n sangat fragile dibandingkan yang lain..bile kene rebus die jadi makin keras..

camtu la kite..camne fragile pon kite..bile ade probs yang besar camne pon dalam hidop kite..kite kene tau satu je..masalah,bencana n apepon je..tu la care kite yang fragile jadi kuat..kalau kite x hadapi ape pon masalah..kite akan terus jadi telur yang fragile..

sesape yang survive dari masalah hidup..n survive again dari masalah hidup..n sekali lagi die survive..sameade die akan jadi manusia yang lebey baik ataupon die akan jadi lebey kejam..

bagi aku..bile kite pernah survive dari macam2 benda yang jadi dalam hidup kite..kite akan jadi negatif n positif dalam hidop..kite akan jadi negatif sebab kite serik..kite jadi positif sebab kite tau ade lagi yang hebat pernah jadi pade kite..

then aku tengok cite SECRET GARDEN..aku pernah layan cite ni tahun lepas..memang best..tapi..bile tengok balik cite ni..aku persan macam2 n baru la aku paham cite ni..

aku share la something yang aku jumpe pade kaum lelaki ea..korang nak tau x..*aku tetap akan tulis even korang xnak bace pon..

yang perempuan ni berlagak je die boley jadi hepi, kuat n tough kat depan korang..lelagi bile korang ni pernah wat die kecewa..sebab tu la care kitorang sorok yang sebenarnye..kitorang still agi sayang kat korang..tu la jugak care kitorang nak gitau yang camne kuat pon kitorang sekarang..korang la orang yang boleh buat kitorang jadi lagi kuat n hepi lau korang ade kat kitorang.

so..lau korang ni ade ex yang cube show off yang die hepi ngan hidop die yang single skang ni..jangan caye..don't buy that crap guys..siyesly..die still agi berharap yang korang akan pujuk die..n kalau korang still agi rindu die..pujuk la die..siyes ko dapat die balik..

aku cakap dari ape yang aku tengok as the time goes by..nothing personal..

amacam??






p/s:bile ati aku da ter-stuck kat somewhere..susah bagi aku nak move my heart somewhere else..even deeply..i know there are somewhere else much better than there..because..deeply i am stubborn..a very stubborn n also a fool..



Thursday, November 17, 2011

aku xde mood

greetings guys..n girls..


aku baru balik test..


jangan la nak tanye camne ngan keadaan aku pas abes test ni..


eh..xla..ak xsdey la..aku hepi gile..sebab..AKU DA LEPAS WAT SEMENTARA WAKTU NI..


tpi..*bunyi kaca jatuh ke lantai..


esok..luse..tulat..langkat..aku kena sibuk ngan assignment lak..mak aih..bz hidop aku..tapi..xpela..da puas berehat da..


aku still agi xdapat McD..apek xde kelas lak malam ni..n aku pon rase malas lak nak kuar gi beli memalam..haih..kan best lau ade pakwe skang ni..boley la..aku merengek..hentak2 kaki nak McD..pastu xsampai 5minit..da ade McD kat depan mate..syookk gile..tapi..ade ke pakwe yang camtu..lau ade yang sanggup wat camtu..emmm..boley la jadi pakwe aku..hahahahaahhahaha...


esok..17/11 kn..lau ikot jam aku da masuk 17/11 pon..so..adik2 yang amek UPSR aritu..nnti kol 10pagi..ley lak gi check result korang ye..GOOD LUCK!!!


aku xtau nak post ape lagi sebab aku tengah pikir something..


aku nak jadi macam dulu balik..AKU RINDU NAK JADI CAM DULU BALIK..aku nak cakap ngan die tadi..tapi..tengok care die ngan aku..nak tego pon cam segan je..nak wish bday die pon kat SMS je..nape kite x jadi kawan cam dulu lagi ek???aku nak sangat tego die..tapi..bile nampak die..aku just boley senyum je..nak pandang pon xberani..siyesly..AKU RINDU DIE..aku jeles tengok orang len rapat ngan die..sebab aku nak jadi kawan die pon susah...


eerrr...sori la ye..aku terlebey emosi lak..hiii..korang ley terus kuar dari blog aku lau xnak bace benda yang mushy2 ni..









hepi bday..hope all u wishes come true..




















p/s:nmpak die je..aku terus lari..maybe nampak aku ni sombong sebab xtego die dulu..tapi..aku wat macam tu bersebab..nape la..yg chat ngan aku bukan die lagi..cam dulu..nape la die mesti change..nape die da ade awek???haih..

Monday, November 14, 2011

SPM

haaallllluuuuuuuu..


ape kaba sume iiii...???


arini..letih la..


well mat..do tell me..what is the day that u never feel 'letih'?


errrmmmm..*termangu..tergaru..


-------


arini start SPM..aku dok dengar kat radio..ade satu budak ni..die call..n dorang nye conversation..

dj:camne exam tadi.rase2 dapat jawab x?
dak tu:dapat.*ngan yakinnye.


lebih kurang camtu la..aku pon lupe nak tulis ape..sebab sibok men wall post kt FB..tapi..mmg cmtu la conversation dorang..dak tu mmg confidence die dpat jawab ngan bagos paper tadi..aku pon bangge ngan budak tu..mmg keyakinan diri tu patut ade dalam diri setiap insan..siyesly..


seingat aku la..mase aku jawab paper SPM dulu..aku rase nervous tu memang wajib la..sebab aku memang xstudy abes pon..aku cover mane yang patot je..


same gak macam tahun ni..1st paper aku mase tu pon paper BM..mase jawab paper BM 1(xsilap aku paper yg kne wat essay rasenye)..selak soalan..aku da rase yakin..sebab tajuk simple je..so..aku pon lepak je r..tapi aku lau masok BM ni..mate aku senang nak layu..lelame..aku terlentok..xlame gak lentok tu..sedar2 je..mase tinggal sejam je..satu soalan xjawab agi..ape agi kelam kabut aku..tu la bile result kuar aku dapat B3(lau skang aku pon xtau ape gred tok B3)..


tu ari first la..pastu da xwat agi da..aku tegak kepale jawab paper yang lain..sorry la kat Cikgu Mansor..hiiii...tapi..paper yang aku enjoy jawab..paper Math Modern..siyes best..even aku yakin..tapi aku memang extra careful lau paper Math ni..2-3 kali aku cek..sebab arwah Abah aku memang xlepas lau paper Math aku kantoi..n sebab lain..aku suke Math..


aku ingat agi..lau test dalam kelas mase form 4 ngan form5..aku selalu dapat markah best..hehehe..*boasting cket..


pastu next paper yang wat aku rase excited campur ngan nervous..paper Add Math..before amek paper ni..arwah Abah aku pesan baek punye..


"jawab betol2.abah penat hanto ko tuisyen memalam"

da r tu muke die mase cakap ayat tu memang macam singa...memang aku jawab paper sebaik mungkin..da siap pon..aku belek agi..sampai abes mase aku telek satu2 nombor..soalan pon ley tahan susah..n ikot sejarah aku jawab trial ke test ke sebelum ni..sekali je result aku ok..yg lain tu nak capai A2 pon dalam mimpi je..seraamm aku..tapi..alhamdulillah..dapt gak aku jawab..n result pon beyond expectation..

pastu paper last aku paper Fizik 3..paper killer yang wat aku rase nak humban diri sebab bab experiment tu memang beyond expectation..jangan kate aku je..sampai Syun pon tergaru2 kot..hebat x hebat..membe2 aku da panas da dok dalam dewan..lagi 30 mnit nak abes mase hall da separuh kosong..memasing da tunggu kat bawah nak jerit reramai..pastu ramai yang excited nak plan rombongan..haih..

well..kenangan gile..kenangan zaman mude..

aku ingat agi..aku amek SPM mase tu 11.11.2008..sebab sebelum jawab paper tu..aku ngan membe aku wish bday Zarep..pastu..aku sit for Add Math paper mase bday cikgu Arbaei..cikgu Add Math kitorang..

so..tok sesape yang amek SPM..

buat la yang terbaek tok diri korang..mase ni la korang nak tentukan kat mane langkah pertame hidup korang bermula..siyesly..dalam hidup ni kite akan terus berjalan..SPM langkah pertame korang keluar dari alam sekolah korang n penetuan kat mane korang nak melangkah pasni..tapi..xbermakne yang bile korang gagal sekarang..korang akan gagal selamenye..n x seharosnye gak bile korang berjaye sekarang akan berjaye selamenye..sebab dalam hidop ni banyak benda yang kite akan jumpe..






inspirasi dari cik GOOgle..



same like others..but..


but..u r shining..i like u the most..yet..






..unreachable..







Sunday, November 13, 2011

one man by kim jong kook



after aku enjoy tengok RUNNING MAN..aku terminat ngan lagu ni..mamat ni ade dalam RUNNING MAN..suare die sgt berbeza ngan badan die,,hehehehe..enjoy the song..sweet song.. ^^

Saturday, November 12, 2011

i miss them

boley x lau nak jerit kuat2??


nak sangat menjerit.....


nak jerit yang AKU RINDU GILE KAT KAU..


kau tu ditujukan pade beberape orang..


1.ILYASA SYuN
2.NUR AQILAH
3.NURUL FArAH IZZEREEN
4.SHARIPAH ANIS FAZZUHA BALQIS
5.MOHD ZHARIF


then..aku rindu gile kat sume classmate aku zaman sekola dulu..surrounding skola aku dulu..hidop aku zaman kat sekola dulu..pastu dak2 yang aku kenal n sekepale ngan aku kat matrix..siyesly guys..i miss u all damn much..


aku betol2 nak korang ade kat depan mate aku skang..hukhukhukhuk..


kenape??


sebab..AKU RINDU GILE KAT KORANG..




n sebab lain..aku tengah sensorang kat umah skang ni..bosan r wei..nak study pon xde mood..sebab aku dok sorang..nak wat ape pon malas..best kan lau ade pakwe..mesti skang aku da gi date keliling bando BP ni..haih..


*that's y la ko xde pakwe mat..niat jauh nyimpang..ish3..anak sapo la ni..


tapi kan..even ade pakwe pon..lain gak rase die bile kite rindu kat kawan kite..camne best pon pakwe kite tu..still xdapat agi ganti tempat kawan2 kite bile kite perlukan dorang..


tu opinion aku la..sebab..aku ni lelain bile ngan pakwe n kawan..*specifically care aku ngan lelaki


bile aku ngan orang yang aku kategorikan as kawan..aku sangat la open..sangat la xkesah..ikot suke ati aku je..


tapi bile aku ngan someone yang aku categorize-kan as pakwe..korang akan jumpe aku versi pemalu n pendiam..cover sikit..


tapi sampai sekarang..aku rase sekali je aku jadi control abes depan lelaki..susah gak der..


selalu akak2 yang rapat ngan aku cakap..


kawan aku: "mat ni sume da okey da.tapi satu je xcun la."
aku: "ape die,kak?"
kawan aku: "care ko tu.care ko bercakap,care ko bergaul.kasar sangat"
aku: "aik?"


aritu cuti pon mak aku cakap benda yang same..huh..


kenape wei..attitude aku terok sangat ke??


eerrmm..mungkin la agaknye..tapi..lau aku tetibe change..nanti mesti kekawan aku cakap aku cover la itu la ini la..malas wei kene nganjing..


tapi..bile aku tanye soalan ni kat Yot n kawan lelaki aku yang sememangnye kenal aku dari dulu..dorang mesti jawab..


"ko da memang camni r mat.da ok la tu.nak jadi baik camne agi.agipon lau ko da jadi lain,da x best agi la"


well..aku put it simple je r..korang kene pakai mata hati bile nak kenal seseorang tu..kat situ la korang boley kenal seseorang dengan ikhlas..wise say..don't judge the book by its cover..


and siyesly..orang2 yang aku mention kat atas tu je la yang kenal aku ngan mate hati dorang..dorang xpernah merungut dengan perangai aku..dorang xpernah suruh aku berubah..n dorang selalu nampak ape yang orang lain xnampak kat aku..tapi..bukan dorang je..kekawan aku yang selalu ngan aku pon tau sape aku..tu la aku cakap..HATI tu penting bile kite nak kenal orang..


n that's the reasons why i miss all of u now..