Followers

Thursday, March 29, 2012

saye sihat..

MAT is back..


hahaha..


seminggu aku demam..ye sangat teruk demam aku kali ni..sampai banyak gak kelas aku tuang..aku terpakse tuang sebab aku xgi pon PKU minx surat MC..satu penyakit aku..aku xsuke gi hospital,klinik or semua yang seangkatan ngan tempat tu..


aku pon xtau reason aku ley demam teruk kali ni..tapi memang yang terteruk tok tahun ni..abes sume jenis ubat yang ade dalam simpanan aku telan..tapi..last2..McD gak yang ley wat aku baik demam..hehhe..


gempaknye McD ni..sekali makan..semua penyakit aku ilang..sebelum tu..tetiap malam aku nangis nak tido..sebab aku batuk xberenti..semua orang kat umah ni pon kene effect die..sebab..batuk aku ni..satu rumah boleh xtido malam..kuat sangat..hahaha..petang tu aku balun orange juice kat McD..balik malam..tido ngan lena..


minggu memenatkan sebab demam..test..kuiz..haih..letih yang teramat..rehat tok minggu ni..minggu depan start balik..haih..



ni gejet yang group aku buat time klas trekking..


MR DRRAGON sye smart kn??


MR DRAGON..u will get a bunch of cute baby dragon..hehe


orang ade pakwe untunglaa..xyah nak berangan cam aku ni..hehe..untunglaaa..*forever alone..

Tuesday, March 20, 2012

weekend kat Batu Gajah

healing my sad and bad day with my anecdote.. RUNNING MAN!!


da puas gelak..baru aku ingat..aku nak update blog aku..weekend aritu aku gi visit adik aku kat Perak..sebab cuti skola kitorang satu family gi sane..best gak even penat gak r..sekejap je..hehe..baru siap edit gegambo tu..so..


HERE THERE ARE!!!


 CAM-WHORE NGAN NYAMAH!! smile,pouting...n..click!!!





2 anak dara pakcik Idris..comey??

OTW nak balik..aku n adam singgah jap kat KELLIE'S CASTLE..haunted gak aku rase tempat tu..rase suram je..hehe..takot la pulak..





anak bujang pakcik Idris lak.. *budak berlagak berani..mencik aku..



ni kawasan dapur die..tu oven lame..


jangan nak mention aku tembam..


ignore-kan ke-chubby-an aku..

lau korang perasan..aku cam bergambo kat obesi kan..??sebab aku pakai sweater bagai..rase cam kat UK lak..ngan setting tempat baik punye..hakikatnye..berair ketiak den oi!!.panas bhai!!matahari dok terpacak atas kepale..xnmpak mate aku jadi sepet..haih..ni sume salah kau sebab xbawak baju lebih..huwaaaa!!!!!!







KELLIE'S CASTLE : TAJ MAHAL OF MALAYSIA


yang ni lak gambo yang aku rase aku edit ngan sangat ok..so..konklusinye..xgune pakai kamera DSLR bagai..pandai edit..same je ok..hahahaha..so..simpan DSLR korang lau saje nak sangkut kat leher,then klik ntah pebenda.. da fuk..!! *busuk hati 










Thursday, March 15, 2012

AKU BENCI KO!!

 tu je yang aku mampu buat skang ni..

Sunday, March 11, 2012

perampas?!

semalam bday ex-roomate aku kat matrix..then die call aku sebab die dapat free call..mase kitorang borak2 tu ade nombor lain call aku..aku biar je la..malas nak angkat..tapi..bile aku tengok balik nombor yang masuk tu..cam nombor Perak..aku risau adik aku lak..so..aku call la balik..then...

aku : hello,saye mintak maap..tapi tadi ade call no ni ke?
empunya no. :*suara pompuan..ni dari mane ek?
aku : johor.tadi cik ade call no 017-******** ke?
empunya no. : oh ye.tadi saye ade call no ni.saye jumpe no. awak ni dalam bil henpon saye..
aku : ni dari mane ek?
empunya no. : ipoh.adik kenal x rashid?
aku : *garu pale..rashid?..xkenal la kak..
empunya no. : ooo..mane r tau adik ni pernah naik teksi die ke?
aku : teksi? rashid? ooo..saye ingat..aritu saye ade pegi Ipoh..ade upah teksi kalau xsilap..saye pon lupe sape name driver tu..ade ape ye kak?
empunya no.: oo.yeke..?akak bukan ape..saje je nak tanye..akak ni isteri die..
aku : ???!!!

rase nak gelak pon ade..adooii la..even pakai no. hp pon orang tau yang aku ni single n sampai ade yang ley lak rase aku ni nak kacau laki mereka..adooii..bahaye tol..aku speechless gile bile da paham tujuan panggilan tu..yang paling kelaka..mase mule2 aku call..akak ni xde la nak tanye banyak sangat..pas tu..die siap call aku balik lak..then baru la interrogation die start..siap pesan agi tu..jangan call bagitau laki die yang die call aku..guling aku..addooii la..

wat akak tu..*lau die jumpe blog aku..mane r tau die upah P.I lak pasni sebab nak tau sape aku..aku ade sikit word nak tulis..

salam kak..kat sini saye nak gitau la ye..saye memang xkenal pon laki akak..saye lupe sape name driver taxi yang saye naik aritu..tapi lau xsilap saye.. kalau laki akak la yang drive taxi tu..wat information akak..kitorang xde contact2 pas tu..name card die pon saye da lempar lame da..n rasenye da lame gak saye gi ipoh tu..

cian pon ade kat akak ni..tapi..aku nak rampas laki orang???..haih..aku xde bakat nak men rampas2 ni..xsempat nak belaja..bz..n aku yakin aku xde niat nak rampas ape2 dari orang..sebab..aku rase aku mampu lagi usaha sendiri tok dapat ape yang aku nak..so..watpe nak rampas2 kan..??

aku ni lama da jadi pemerhati lau dalam situasi rampas merampas ni..so..bedasarkan pemerhatian aku la..

'perampas's point of view : 

sape kate kitorang perampas??!! sesedap mulut ko je nak cop kitorang ni merampas..ko yang salah xpandai jage ________ ko,ko nak blame aku lak.da _____ ko xsayang kat ko lagi terime je la hakikat.______ko cakap die sayang aku lebey dari ko..aku ni agi spesel dari ko..tu pon ko nak cakap aku PERAMPAS??!! bukan salah aku kalau cinta ____ ko gi kat aku lak.aku ni cinta sejati die,so,salah ke aku nak juangkan cinta sejati aku.ko mesti paham perasaan aku sekarang ni.satu lagi,kita xboley nak pakse rase cinta n sayang.xsemestinya yang dah berpunya xboleh jatuh cinta lagi kan?!

'mangsa rampasan's point of view :

BITCHES are always be BITCHES..GO TO HELL!!


watpe kite nak hancurkan hidup orang lain..bermakne ke cinta sayang tu kalau datang dari airmata dan sumpahan.?maybe bagi kite,ape yang kite buat ni penting tok diri kite..tapi..xsalah lau nak pikir kesedihan orang setiap kali kite bahagie..tu la name die MANUSIA..

tapi..

lau xde watak PERAMPAS ni..rase xsyok lak drama MELAYU kan???

long journey..

refer pade status aku kat FB


UTHM-KLUANG-KULAI-UTHM-BATU PAHAT-UTHM

tu la xtvt aku,yana n wahid tok weekend ni..sehari berjalan..nak kate best pon boley..nak kate xbest pon ade..

best sebab dapat jenjalan..xbest sebab duit makin menipis..

yang lain malas cite..overall best la..maybe next month or week..dpat lak aku gi JPO lak..hehe..

susah nak describe perasaan skang sebab xtau nak describe camne..rase sendiri la then korang tau la ape rase die..hehehe..


my new PUMA..striking kan..??wahid yang pilih..


lepas gian kat secret recipes.. OREO CHEESECAKE n FROSTY LEMON..


BOOM SHAKALAKA!!!




Friday, March 9, 2012

PTPTN da masuk?!

duit PTPTN aku da masuk..!!

bukan aku je..tapi..memang hampir sume bebudak kat U aku ni tengah pegang title OKB lagi..loan baru masuk kan..


lau time tengah camni..ATM machine kat merate Parit Raja ni memang packed..kalah gerai pisang goreng tepi jalan..memang susah nak describe la..ATM machine kat U aku ni da bape kali jammed da..sangat la rakus memasing..haih..


tahniah la ye..n time kasih la kat PTPTN sebab sanggup nak bagi kotorang pinjam duit dulu..


seperti biasa..lepas loan da masuk ni..memacam benda la dok hingap kat kepale bernas aku ni..plan nak gi holiday kat Genting or Singapore da pon cancelled..short of money n also..some reason happen..hehe..tapi..niat nak gi tu..tetap ade agi..belum terpadam beb..masih berapi..just x semarak aritu la apinye..


tapi..


xbermakne kitorang akan stuck je kat sini..hehe..new plan..ade je plan ynag bernas dari kepale aku n Yana.hehehe..tunggu je la..


yang penting sekarang ni..ade benda yang aku menggila nak..even..aku kene sacrifice duit loan aku tok sem ni..aku still nak 2 benda ni..


BAG N SHOES..


tapi..lau dapat sepasang dri kasut dibawah pon cam best je kan..


HERE I LIE flats

IRON FIST zombie stomper flat

yang ni ABBEY DAWN nye 

sinking ship peep toes

SUGAR WITCH flats
ni lak ROCK REBEL nye bracelet..smart kan??


isshh..yang penting..esok gi KLUANG n aku nak survey beg kat sane..kasut tu..yang penting ley pakai n cantim da la..hahaha..

Monday, March 5, 2012

hujan

to hide the truth,we are hurting others with the lies.


arini..kite ulas pasal cuaca kat Batu Pahat..


satu ari ni je..aku dapat rase 3cuaca sekali..best..


pepagi lagi..ade je yang wat aku berasap dalam sejuk2 ni..rase cam matahari dok terik je dalam ujan ni..well bro..people need to communicate..bukan men letak je ikot sedap rase ko..where are your respect to others? aku tau ko hebat..n maybe kitorang menyesal xdapat A sebab xjoin group ko..but..please..jangan wat orang lain macam sampah..valued others..learn from others..that's we survive..bukan sedap rase je..this is free country..but..please listen to others..


*aku marah sebab ape yang die wat mendatangkan kesusahan kat aku..bukan senang nak arrange bile da camni..jangan nak lepaskan diri sendiri..sangkutkan orang lain..hishh..xabes2 nak wat aku pening..letih r bhai!!


panas membara reda sikit lepas dapat telan nasi ayam..ari still agi ujan..ujan da slow bile satu keta itam park depan aku..musim bunge sampai bile nampak driver..walawei!!! my high school crush.. 


ujan da cool down da mase kau sampai umah..musim bunge..??kejap je..bukan lame sangat pon..saje je gedik nak letak musim bunge gak dalam cite aku..tapi..kenape tetibe aku rase ujan jadi lebat balik..tengok kat luar..ujan da rintik2..tapi..aku lak yang rase lebat gile..



productivity of taik mata meningkat bile cuaca macam ni..




kat johor..cuace tengah mendung..ujan..lebat..tapi..kat tempat lain..matahri tengah memancar..cerah..bahagia..tu la rahmat..






gamba kat atas ni..clover leaf..kat malaysia ni susah nak cari..sebab..selame aku hidup..aku lom pernah jumpe yang real..aku selalu tengok kat Google je..aku bace..setiap kelopak die ade meaning..


aku pon xtau mane datang maksud ni..just nak share je..xyah nak caye sangat la..lain la lau da nampak bukti kukuh..


aku jumpe satu blog ni..die cite pasal azam die nak cari 4 leaf clover ni..aku bace cite die..kesungguhan die cari benda ni..wat die sedar something..n aku rase benda ni bagi aku motivation dalam hidup aku..


So - whether it is a four leaf clover, or something else that you're looking for in life, turn 
your focus on what you're looking for and be specific - that way you will have the 
opportunity to notice it when it crosses your path!

Sunday, March 4, 2012

untitled

emosi terganggu lagi ari ni.

kekadang aku terpikir..
bile otak da xcentre..
sebab geram..marah..
yang xtau pade sape n untuk ape..

kenape sume ni jadi..?
senang sangat ke idop aku selame ni..?
kenape aku xpernah diberi pilihan..?

keluhan..rungutan..sungutan..

marah..dengki..cemburu..

tapi..

sume tu ilang..bile..aku jumpe ubat yang sangat mujarab..
ubat yang membetulkan ape yang salah..
ubat yang meredakan kemarahan..
ubat yang menghapus segala keraguan dan keluhan..
ubat yang mengembalikan kebenaran..

AL QURAN AL KARIM..

di situlah ketenangan yang di cari oleh hati.
di situlah kekosongan di isi..
di situlah kebenaran yang di cari..
semoga hidup kembali berseri..

lupa bukan bermaksud ia berlalu.
luka tetap luka.
sakit tetap ade.

tapi..

mungkin itu jalan yang terbaik.
akan ade yang lebih baik.
ganjaran di kemudian ari.
samade baik atau sebaliknya..
xsalah mengharap yang terbaik..

mungkin..

racun itu manisan yang manisnye belum dapat dirasa.
manisan itu racun yang dapat membunuh dalam manisnya ia.

hidup dalam kesakitan membuat kita kuat.
hidup dalam kemanisan membuat kita alpa.

kita hanya penjalan cerita yang mengikut jalan cerita
bukan pembuat cerita.
hanya mampu berusaha untuk kesudahan yang baik


senyum..itulah ubat segala penyakit.

Saturday, March 3, 2012

*xtau nak letak tajuk pe?

WEEKEND!!


ok..azam nak stay kat umah arini terkubur bile yana goda aku gi BP..hahaha..bukan salah yana pon..tapi..aku tetap nak salahkan die..hahahaha..


but..i have a superb fun..


tapi..skang ni..camne hepi pon aku..kekadang ade gak trauma aku..ye r..bile aku spent time hepi2 ngan yana n wahid cam selalu..aku just takut..the same thing will be happen again..siyesly biatch..u left me a deep trauma..good job..


ape yang pernah jadi ni..memang sangat bagi aku kesan..bukan sedey tapi takut..well..i sincerely hope it just happen once in my life...betrayal a big and deep wound..i think i dont have any strength to face another betrayal..


shake ur worries out..sebab..ye..malas nak pikir banyak..penat..letih..


jom layan gambo aku ngan dorang kat DATARAN SISWAZAH..


*arini xde air pancut..timing xbape nak best la..haha



 black n white (^_^)v


peace ^^


ok.ko nmpak kurus.hmmph


2 budak nakal..


wahid 1/2 ??!!


dak comey melampau..?


ok.aku pendek..but..still i have long legs..hawt!!



esok bday kak noni..dorang plan nak gi McD..haisshh..lau minggu dpan xmsok duit PT..aku xtau nak korek mane da..haih..

aku tengok cite hantu tadi..perrghh..aku nye jerit..kalah hantu dalam cite tu..bengang tol aku..nasib baik hall tu gelap..lau x..adooii..tobat xmo tengok cite hantu agi..*malu..


5stars la..buat aku seram je..hishh..


the confusion is killing me..yet..i am surviving..cause..i used to be confuse by him..and i know..this thing will not stop..he do not stop confusing me..n deeply..i like to be confuse by him..

confuse, isn't it? .peace.

Thursday, March 1, 2012

another boring entry

oleh sebab aku xde kelas setiap jumaat..jadi..kelas aku ngan bangganye declare cuti start JUMAAT for every week..



woohoo~~!!


aku xde plan nak hang out kat luar minggu ni..so..lepak kat umah je..tapi..lau ade plan mengejut tu..maybe aku join sekali..well..u know me..susah nak lekat..


tapi..sebab..duit xtau nak muncul n program diet yang aku wat ni..maybe..ak x kemane minggu ni..ye..DIET..


KEMPEN KURUSKAN PAHA, GEMUKKAN POKET

jom join reramai..haha..

baru lepas je belek2 pakcik GOOGLE..nak cari jurnal..ye..JURNAL..


ni la muke lappy baby aku..


ok.pas da penat cari..n puas ati ngan ape yang aku dapat tok discussion sok..kite bukak agi makcik CHROME..tetibe rase x lawa lak interface yang plain n dull ni..makeover lu ye makcik CHROME..

dalam hati ade taman pulak..kaka

pastu jmpe makcik CHROME nye anak..adik BEFUNKY PHOTO EDITOR..memain jap..


tadaaa!!! hasil die..

ni gambo smalam sebenonye..lawa x aku pakai pashmina..hehe..nak pakai benda ni..tapi..lom cukup keyakinan dalam diri..so..lupekan yang lain..xgune nampak lawa lau kite xselesa..*soalan paling besar..lawa ke??haha


laugh freely n happily to get rid the tears.


budak gemok..rindulaa..nak wat cam whore ngan ko..